PSV heeft nu twee 'topprioriteiten': 'Ik weet nog niet hoe moeilijk dit wordt'

PSV heeft nu twee 'topprioriteiten': 'Ik weet nog niet hoe moeilijk dit wordt'

13-07-2022 10:10
74

PSV heeft na de komst van Walter Benítez, Boy Waterman, Ki-Jana Hoever, Guus Til, Xavi Simons en Luuk de Jong op dit moment twee topprioriteiten: Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo. Dat vertelt technisch directeur John de Jong aan Voetbal International.

PSV zette de laatste weken spectaculaire stappen op de transfermarkt, maar de 4-0 oefennederlaag tegen Arminia Bielefeld bewees dat er nog veel werk aan de winkel is. In dat kader zou een langer verblijf van uitblinkers Sangaré en Gakpo helpen. De Ivoriaanse middenvelder en aanvaller uit Eindhoven staan in de belangstelling van veel buitenlandse clubs.

"Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré bij PSV houden, heeft nu topprioriteit", vertelt De Jong. "Hoe moeilijk dit wordt, kan ik op dit moment niet aangeven. Wij willen dat zij blijven en zij weten ook dat er begin augustus een heel belangrijke periode voor PSV aanbreekt met het oog op Champions League-kwalificatie."

Sangaré en Gakpo weten precies wat PSV wil, benadrukt De Jong. "Mocht Gakpo bijvoorbeeld toch vertrekken, dan wordt het een heel grote uitdaging spelers van hetzelfde niveau of beter terug te halen die er ook nog direct staan."