''Here we go': Ajax en Rangers FC bereiken akkoord van 22 miljoen euro'

''Here we go': Ajax en Rangers FC bereiken akkoord van 22 miljoen euro'

16-07-2022 21:15 Laatste update: 21:36
496

De ontwikkelingen rondom Calvin Bassey zijn in een stroomversnelling geraakt. De clubs zijn eruit en de verdediger van Rangers FC mag zich bijna speler van Ajax noemen, meldt Fabrizio Romano zaterdagavond.

De naam van Bassey – die kersvers Manchester United-speler Lisandro Martínez op moet gaan volgen – viel donderdag voor het eerst. Brighton & Hove Albion was ook geïnteresseerd, maar Ajax heeft volgens Romano de strijd gewonnen. Waar Rangers eerst inzette op 25 miljoen euro, gaat de Nigeriaans international voor 22 miljoen de overstap maken. Dat bedrag kan door bonussen wel oplopen met vijf miljoen euro en de club van manager Giovanni van Bronckhorst heeft een doorverkoopclausule van tien procent bedongen.

Romano heeft zijn karakteristieke 'here we go' al laten vallen en Bassey kan zich nu klaarmaken voor zijn medische keuring. Zaterdag werd ook duidelijk dat Francisco Conceição – zelfs al afgereisd naar Amsterdam voor zijn keuring – en Brian Brobbey ook al onderweg zijn. De kans is groot dat de drie komende week aansluiten tijdens Ajax' trainingskamp in Oostenrijk.

Ajax haalde eerder deze zomer Owen Wijndal en Steven Bergwijn al binnen. De Amsterdammers oefenen nog tegen Red Bull Salzburg, Eintracht Frankfurt en Shakhtar Donetsk en strijden op 30 juli met PSV om de Johan Cruijff Schaal.