Ten Hag legt uit waarom Martínez gehaald is: 'Daar vorig jaar kwetsbaar'

Ten Hag legt uit waarom Martínez gehaald is: 'Daar vorig jaar kwetsbaar'

18-07-2022 21:41 Laatste update: 19-07-2022 06:51
60

Erik ten Hag verwacht dat Lisandro Martínez veel kan toevoegen aan het elftal van Manchester United. Vooral de Zuid-Amerikaanse mentaliteit is meer dan welkom, zegt de Tukker. De clubs rondden vorige week een megatransfer van maximaal 67 miljoen euro af.

Martínez is door Ten Hag gehaald voor een plek in het hart van de verdediging. "We hebben daar goede spelers, maar ik denk dat we een ploeg nodig hebben die ook goed en diep is. Ik analyseerde en United was vorig jaar behoorlijk kwetsbaar aan de linkerkant van de verdediging. Hij is linksvoetig en dat is een voordeel in balbezit, maar ook in verdedigen", vertelt hij aan The Athletic. 

"Hij brengt ook een Zuid-Amerikaanse geest, een gecontroleerde agressiviteit. Ik denk dat het heel goed zal passen bij Manchester United en onze manier van spelen. Hij is niet de langste, maar hij is best goed in de lucht. Ik voel me daar prettig bij."

"Natuurlijk heb je de juiste balans nodig. Hij heeft een goede timing, dat is een van zijn kwaliteiten. We halen hem niet binnen om de selectie te versterken, maar het team."