'Ajax akkoord over transfersom: Tagliafico 'veel ontvankelijker' voor interesse'

'Ajax akkoord over transfersom: Tagliafico 'veel ontvankelijker' voor interesse'

19-07-2022 10:31
60

De kans op een vertrek van Nicolás Tagliafico naar Olympique Lyon wordt steeds groter. Dat meldt L'Équipe. Ajax heeft tien dagen geleden al groen licht gegeven voor de transfer.

Tagliafico is na het mislopen van Tyrell Malacia (Manchester United) de belangrijkste kandidaat om de nieuwe linksback van Lyon te worden. Bijna twee weken geleden bereikte de club van trainer Peter Bosz een akkoord met Ajax over een transfersom van vier miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Nu ligt de bal bij Tagliafico. Dat hij nog geen beslissing heeft genomen, komt door zijn wens om in de Premier League te spelen. Brighton & Hove Albion is geïnteresseerd en de Argentijn lijkt daarop te willen wachten.

Toch boekte Lyon de laatste dagen vooruitgang. Bruno Cheyrou, hoofdscout van de Franse club, ontmoette de entourage van Tagliafico in Amsterdam, nota bene aan de zijlijn tijdens de oefenwedstrijd van Ajax tegen KAS Eupen (1-1). De Argentijn zou 'veel ontvankelijker' zijn voor de interesse van Lyon dan tien dagen geleden.

Op de achtergrond werkt Lyon aan Plan B, mocht de komst van Tagliafico alsnog afketsen. Quentin Merlin, een twintigjarige linksback van FC Nantes, geldt als alternatief. Hij moet ongeveer tien miljoen euro kosten.