'Bayern heeft beet en haalt zeventienjarige spits voor bijna dertig miljoen euro'

'Bayern heeft beet en haalt zeventienjarige spits voor bijna dertig miljoen euro'

23-07-2022 19:09 Laatste update: 19:12
47

Bayern München heeft een akkoord bereikt met Stade Rennes over de transfer van Mathys Tel. De pas zeventienjarige spits maakt voor bijna dertig miljoen euro de overstap naar Der Rekordmeister en moet op de lange termijn de opvolger van de vertrokken Robert Lewandowski worden. 

Onder meer L'Équipe en Le Parisien melden dat Bayern een akkoord heeft bereikt met de Franse club. Tel heeft een contract tot 2024 bij Rennes, maar zal zijn carrière in Beieren voortzetten. Bayern en Stade Rennes waren wekenlang in gesprek over de toekomst van de tiener en lijken nu eindelijk een overeenkomst te hebben bereikt. 

Rennes was nooit van plan de groeibriljant te verkopen, maar na aandringen van Bayern en de speler zelf gaat de Franse club alsnog overstag. Tel speelde het afgelopen seizoen slechts 88 minuten in tien duels, maar wordt beschouwd als één van de grotere talenten. Een delegatie van Bayern vloog dinsdag al naar Frankrijk om de gesprekken voort te zetten en deze zijn succesvol afgerond. De Franse jeugdinternational wordt snel in Duitsland verwacht om daar een vijfjarig contract te tekenen.