PSV maakt indruk tegen Real Betis, maar mag effectiever voor het doel worden

23-07-2022 19:53 Laatste update: 19:55
181

PSV heeft zaterdag een uitstekende zege geboekt op Real Betis. De ploeg van Ruud van Nistelrooij domineerde, maar mag het zichzelf aanrekenen dat er vooral in de eerste helft niet vaker werd gescoord. Door treffers van Cody Gakpo en Phillipp Mwene werd het 2-1 in Eindhoven.

PSV kon weer beschikken over Cody Gakpo en Guus Til en trainer Ruud van Nistelrooij stelde zijn beoogde basiself op tegen de Spaanse ploeg. Binnen tien minuten was het raak in Eindhoven: Cody Gakpo werd bediend en schoot knap binnen in de verre hoek. De thuisploeg domineerde en kreeg in het eerste kwartier meerdere grote kansen: Noni Madueke miste echter van dichtbij en schoot enkele minuten later op de vuisten van Claudio Bravo.

Het middenveld werd gedomineerd door PSV en afpakkers Ibrahim Sangaré en Noni Madueke zorgden voor veel balveroveringen. De twee spelers waren echter ook slordig in de passing die daarop volgde. Betis kwam beter in de wedstrijd en kreeg enkele grote kansen, maar de ploeg wist niet het net te vinden. Voor rust kreeg Luuk de Jong nog drie kansen, waarvan er twee echt in mochten, maar de Nederlander liet de kansen liggen. De ruststand was 1-0, maar PSV had al met 3-0 voor kunnen en misschien wel moeten staan.

Vlak na rust ging het dan toch mis: de kleine Juan López kopte zomaar binnen uit een hoekschop en Walter Benítez kon niet op tijd reageren. Na een uur kwam Erick Gutierrez in het veld onder luid applaus van het thuispubliek. Twintig minuten voor tijd zorgde Mwene voor de 2-1 met een geplaatst gedekt schot, dat Bravo te machtig was. Yorbe Vertessen leek vlak voor tijd nog voor de 3-1 te zorgen, maar het doelpunt werd afgekeurd.

PSV zal met een goed gevoel naar 30 juli toeleven. Dan volgt de eerste grote wedstrijd van het komende seizoen: de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. PSV en Ajax trappen dan om 20.00 uur af.