'Feyenoord verwacht miljoenentransfer binnen 24 uur aan te kondigen'

'Feyenoord verwacht miljoenentransfer binnen 24 uur aan te kondigen'

26-07-2022 07:06
120

De volgende Feyenoord-transfer is een kwestie van tijd. Santiago Giménez komt binnen 24 uur over van Cruz Azul, melden Mexicaanse media en De Telegraaf.

Feyenoord verwacht de komst van Giménez dinsdag of woensdag aan te kondigen. De Rotterdamse club heeft een akkoord bereikt met Cruz Azul over een transfersom van vier miljoen euro. Giménez heeft zijn jawoord al gegeven.

Volgens Mexicaanse media verwerft Feyenoord vijftig procent van de transferrechten. In de zomer van 2023 krijgen de Rotterdammers de kans om nog eens maximaal veertig procent te bemachtigen.

Met de komst van Giménez lost Feyenoord één hoofdpijndossier op. Trainer Arne Slot had dringend behoefte aan een spits die kan concurreren met de van Ajax overgekomen Danilo Pereira. Giménez tekende in de eerste vier speelronden van het Mexicaanse seizoen voor vijf doelpunten.

De zaakwaarnemer van Giménez, Matias Bunge, bevestigde zondag al aan VoetbalPrimeur dat een akkoord in de maak is. De viervoudig Mexicaans international wordt na Sebastian Szymanski, Javairô Dilrosun, Mats Wieffer, Danilo en Mohamed Taabouni de zesde zomerversterking in De Kuip.