Ten Hag onder de indruk: 'Hij heeft zich al laten zien en speelde nu ook erg goed'

Ten Hag onder de indruk: 'Hij heeft zich al laten zien en speelde nu ook erg goed'

31-07-2022 21:22
26

Erik ten Hag is onder de indruk van het optreden van Alejandro Garnacho (18) in het oefenduel met Rayo Vallecano. Manchester United speelde echter wel gelijk, maar daar maakt Ten Hag zich niet druk om.

Op zaterdag oefende Man United nog in Noorwegen tegen Atlético Madrid (1-0 nederlaag), maar een dag later stond er een nieuwe oefenwedstrijd op de planning. Ten Hag gaf jongelingen en spelers met relatief weinig wedstrijdritme de kans om zich te laten zien. Zo verschenen Cristiano Ronaldo, Christian Eriksen, Lisandro Martínez en Donny van de Beek allemaal aan de aftrap. "We hebben echt vooruitgang geboekt en zijn klaar voor het seizoen", zegt Ten Hag na afloop tegen de clubkanalen.

"Er is echter wel nog veel ruimte voor verbetering, we moeten nog beter worden. Dat is een proces dat doorgaat tijdens het seizoen", vervolgt Ten Hag. "Vandaag bestond het team uit een mix van jeugd en ervaring. Sommige spelers hebben elkaar nu pas voor het eerst ontmoet, dus wat kun je dan verwachten?"

Vervolgens richt de Nederlandse manager zijn pijlen op Garnacho. Het Argentijnse talent speelde 73 minuten mee een maakte een dreigende indruk. "We willen jonge spelers die het verdienen een kans geven", vertelt Ten Hag. "Hij heeft zich al laten zijn tijdens de voorbereiding en dat is waarom hij nu speelde. Zijn optreden was erg goed." Ruim een maand geleden werd al duidelijk dat Ten Hag onder de indruk is van Garnacho, die nu twee jaar bij United speelt.