Update: Chelsea kondigt verlenging aan van 'Barça-target' en legende Azpilicueta

Update: Chelsea kondigt verlenging aan van 'Barça-target' en legende Azpilicueta

04-08-2022 18:13 Laatste update: 20:38
39

César Azpilicueta verruilt Chelsea toch niet voor FC Barcelona. De 32-jarige Spanjaard kiest ervoor om bij de Premier League-club te blijven, meldt onder meer de Spaanse journalist Gerard Romero.

Azpilicueta werd al enkele maanden in verband gebracht met Barça, dat hem voor een paar miljoen hoopte over te nemen. De veelzijdige verdediger leek graag terug te willen keren naar zijn vaderland, maar in plaats daarvan gaat hij nu zijn contract op Stamford Bridge verlengen. Daardoor ligt hij straks tot medio 2024 vast.

Azpilicueta is de aanvoerder van de ploeg van manager Thomas Tüchel. Het is daarom een flinke osteker voor Chelsea, dat met Antonio Rüdiger en Andreas Christensen al twee verdedigers transfervrij zag vertrekken. Die laatste ging uitgerekend bij Barça aan de slag, terwijl de La Liga-grootmacht ook Jules Koundé voor de neus van The Blues wegkaapte. 

Wat de contractverlenging van Azpilicueta betekent voor Denzel Dumfries, is afwachten. De Spaanse rechtsback speelt namelijk ook vaak als één van de drie centrale verdedigers. The Athletic meldde afgelopen weekeinde dat Chelsea de pijlen richt op de Oranje-international. 

Naast Azpilicueta hengelt Barcelona ook naar Chelsea-back Marcos Alonso. Door zijn komst is nog geen streep gegaan. Met Marc Cucurella is Chelsea zelf ook al dicht bij de komst van een nieuwe vleugelverdediger.

Update: Cesar Azpilicueta heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024 bij Chelsea. Een transfer naar FC Barcelona is daarmee definitief van de baan. De 32-jarige Spanjaard speelt al sinds 2012 voor The Blues, die hem destijds overnamen van Olympique Marseille. Hij won onder meer twee keer de Premier League en één keer de Champions League met de Londenaren.

"Ik ben heel blij om mijn contract te verlengen bij Chelsea, het is mijn thuis", zegt Azpilicueta op de clubsite. "Het is al bijna tien jaar sinds ik hier kwam, ik voel liefde voor deze club en kijk heel erg uit naar het nieuwe project. Ik ben een trotse aanvoerder." Op de website van Chelsea wordt de verdediger een clublegende genoemd. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie