Doelman maakt na vier wedstrijden in de Eredivisie plaats voor Cillessen

Doelman maakt na vier wedstrijden in de Eredivisie plaats voor Cillessen

5 augustus - 13:13 Laatste update: 5 augustus - 13:13
47

Danny Vukovic vertrekt bij NEC en gaat aan de slag bij Central Coast Mariniers in zijn thuisland Australië. Met het oog op de potentiële transfer van Jasper Cillessen is de Australiër overbodig geworden, waardoor hij vertrekt.

Het contract van Vukovic is in samenspraak met NEC ontbonden. De Australische sluitpost kwam uiteindelijk tot vier duels in de Eredivisie. In de bekerwedstrijden mocht de doelman nog wel onder de lat staan bij NEC. Met het oog op het aankomende WK in Qatar wilde Vukovic meer minuten maken en vertrekt hij naar zijn thuisland. NEC wilde ook van de keeper af, omdat hij een riant salaris had voor een tweede keeper. 

De kans op speeltijd werd voor Vukovic helemaal nihil, nu NEC dicht bij het aantrekken van Cillessen is. De presentatie van de Nederlandse doelman werd al tweemaal uitgesteld vanwege formaliteiten en kleine details. Cillessen traint wel al mee in Nijmegen en is ook al medisch gekeurd. Het is wachten op het jawoord van de clubleiding, maar de international zal in ieder geval niet in actie komen bij de seizoensopening van aankomend weekend tegen FC Twente. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.