Van der Vaart roemt 'eigenwijze klootzak': 'Bij Feyenoord zou hij de beste zijn'

Van der Vaart roemt 'eigenwijze klootzak': 'Bij Feyenoord zou hij de beste zijn'

08-08-2022 07:57 Laatste update: 08:16
36

De terugkeer van Oussama Tannane op de Nederlandse velden is niet onopgemerkt voorbijgegaan. In het competitieduel tussen NEC en FC Twente (0-1) maakte de 28-jarige spelmaker veel indruk op Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Pierre van Hooijdonk.

NEC verloor in de slotminuten van Twente, maar Tannane was de beste man op het veld. "Die was goed, hè? Ongelofelijk", reageert Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Wat hij allemaal aan het doen was, joh... Dit was waarom we hem zoveel kwaliteiten toedichten. Hij was fenomenaal. Ik vind het mooi dat hij terug is. Sjonge jonge, heerlijk gewoon."

"Deze jongen kan gewoon bij de top-drie mee. Puur op basis van zijn kwaliteiten. Daar ligt het niet aan", vult Ibrahim Afellay aan. Van der Vaart: "Dit is gewoon een eigenwijze klootzak. Hij doet gewoon zijn eigen ding, dat moet je niet willen aanpassen. Het is een vervelende jongen, maar hij is overal de beste. Als hij bij Feyenoord gaat spelen, is hij ook de beste. Hij is zó goed."

Van Hooijdonk is het ermee eens, maar plaatst een kanttekening. "Als hij stopt zal hij altijd horen: jij was zo goed, je had bij Ajax, Feyenoord of PSV kunnen spelen. Maar daar heb je geen reet aan." De oud-spits ziet een patroon. "Overal begint hij als een raket. Dan komt er een kentering en raakt hij van de leg. Dan krijgt hij ruzie of geeft hij iemand een kegel. En dan hebben wij het er op zondagavond weer over.'