'Eredivisie-clubs ruiken kans en hopen Vormer gratis op te halen bij Club Brugge'

'Eredivisie-clubs ruiken kans en hopen Vormer gratis op te halen bij Club Brugge'

17 augustus - 10:58
127

De kans is aanwezig dat Ruud Vormer binnenkort terugkeert op de Nederlandse velden. De middenvelder mag vertrekken bij Club Brugge, terwijl FC Utrecht, Vitesse en FC Groningen hebben geïnformeerd naar zijn status.

Vormer speelt inmiddels acht jaar bij Club Brugge, maar trainer Carl Hoefkens heeft de 34-jarige routinier niet meer nodig. Utrecht, Vitesse en Groningen ruiken daardoor hun kans. De drie Nederlandse clubs informeerden al naar de voorwaarden van Vormer bij zijn management, weet Het Laatste Nieuws.

Er zijn wel voor- en nadelen verbonden aan het eventueel binnenhalen van Vormer. Club Brugge is bereid om hem gratis van de hand te doen, maar Vormer wil niet veel van zijn huidige salaris inleveren. De partijen lijken daardoor een creatieve oplossing te moeten bedenken. Zo fantaseert HLN over een constructie waarbij Club Brugge nog een deel van Vormers salaris doorbetaalt bij een vertrek, waardoor andere clubs toe kunnen slaan.

Een langer verblijf in België is overigens ook niet helemaal uitgesloten. Aan het eind van de window wordt meer duidelijkheid verwacht. Tot die tijd moeten Utrecht, Vitesse en Groningen geduldig blijven om Vormer binnen te halen. De Eredivisie-clubs kunnen ook rekenen op concurrentie uit het buitenland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie