Kasius drukt zijn stempel bij Bologna: 'Ik vind mezelf goed in deze rol'

Kasius drukt zijn stempel bij Bologna: 'Ik vind mezelf goed in deze rol'

25-08-2022 12:35
16

Het gaat de Nederlanders bij Bologna aardig voor de wind. Jerdy Schouten en Denso Kasius krijgen na het gelijkspel tegen Hellas Verona (1-1) lovende kritieken in de Italiaanse media. Vooral Kasius staat er goed op.

Kasius (19) maakte afgelopen winter de overstap van FC Utrecht naar Bologna. Afgelopen zondag stond hij voor het eerst dit seizoen in de basis. Kasius bediende Marko Arnautovic bij de 1-1 (de voorassist was van Schouten) en werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match. Hij kreeg ook een plek in het Team van de Week van de Serie A en werd beoordeeld met een 7,5.

Wedden

Meer odds

'Het begint met persoonlijkheid en zijn explosiviteit brengt de tegenstander in de problemen. IJzersterk in de voorzetten, maar moet defensief nog wat bijleren. Hij zal nog groeien', schrijft Corriere dello Sport.

"Persoonlijk ben ik blij met mijn eerste wedstrijd in de basis en mijn assist", vertelt Kasius op de clubsite van Bologna. "Ik vind mezelf goed in deze rol: ik ben geboren als aanvallende rechtsback. Ik moet meer leren verdedigen, maar ik weet dat ik dat kan."