AZ komt heel goed weg tegen tien Cambuur-spelers en heeft nog maximale score

28-08-2022 18:41
89

AZ is er ternauwernood in geslaagd te winnen op bezoek bij SC Cambuur. In een wedstrijd, die weinig vermaak kende, kwamen de Alkmaarders in de slotfase goed weg: 0-1.

AZ speelde afgelopen donderdag in Europees verband nog tegen Gil Vicente, in Portugal. In Leeuwarden was te zien dat de Alkmaarders dat duel nog in de benen hadden. De ploeg van Pascal Jansen oogde ongeïnspireerd en kwam moeilijk tot kansen. Na een halfuur kregen beide ploegen vlak na elkaar hun eerste mogelijkheid. Cambuur-spits Roberts Uldrikis raakte de paal en uit de tegenstoot schoot Vangelis Pavlidis op aangeven van Dani de Wit over.

Cambuur was vervolgens lange tijd de betere ploeg. AZ-sluitpost Hobie Verhulst kon redding brengen op een afstandschot van Mees Hoedemakers een rebound van Uldrikis, waardoor de 0-0 in de rust nog op het scorebord stond. Ook na rust begon Cambuur als de betere en had het via Uldrikis op voorsprong moeten komen. In minuut 55 kantelde het duel, door een rode kaart van Jamie Jacobs. Na ingrijpen van de VAR kreeg de Cambuur-middenvelder de rode prent, wegens een charge op Jens Odgaard.

Michael Breij zorgde in het restant van de wedstrijd voor het meeste vermaak. De Cambuur-invaller zat nog vol energie en passeerde, tot groot genoegen van assistent-trainer Pascal Bosschaart, drie AZ-spelers. Mayckel Lahdo raakte in de slotfase de onderkant van de lat en daarmee werd het slotoffensief van AZ ingezet. In de laatste minuut van de officiële speeltijd verschalkte Jordy Clasie Cambuur-doelman Virgínia, die de bal verkeerd verwerkte.

Door de nipte zege heeft AZ na drie wedstrijden nog altijd de volle buit. Cambuur kan de 1-4 overwinning op Fortuna Sittard vorige week geen vervolg geven. De Leeuwarders staan na vier duels met vier punten op de elfde plaats.