De Graafschap voelt zich belazerd door Sow: 'Zo'n speler wil je niet bij de club'

De Graafschap voelt zich belazerd door Sow: 'Zo'n speler wil je niet bij de club'

29-08-2022 12:50
127

De Graafschap is diep teleurgesteld in Sylla Sow. De 26-jarige aanvaller was al rond met De Superboeren, maar op de valreep kiest hij toch voor een overstap naar Go Ahead Eagles.

"Dit komt hard binnen", zegt technisch manager Peter Bijvelds van De Graafschap tegen de Gelderlander. "We zijn zo lang met de transfer van Sow bezig geweest en dan gebeurt dit. We zijn genaaid, maar de volgende keer zal ik het op dezelfde manier doen. Misschien zijn we over een week blij dat het zo gelopen is. Zo’n speler wil je niet hebben in je club."

De Graafschap bereikte zaterdagavond eindelijk een akkoord met Sheffield Wednesday over de transfer van Sow, die voor twee jaar zou tekenen in Doetinchem. Beide clubs maakten via de officiële kanalen zelfs al melding van de deal. Alle handtekeningen waren gezet op één na. "Die zou maandag gezet worden, na de medische keuring en het maken van een hartfilmpje. Dat is ook gebruikelijk", aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp.

Sow vloog zondagavond op kosten van De Graafschap van Engeland naar Nederland. Hij stuurde nog een berichtje naar Bijvelds dat hij geland was, maar die voelde naar eigen zeggen al nattigheid. Sheffield en zaakwaarnemer Sahr Senesie meldden dat Go Ahead tussenbeide was gekomen. De aanvaller zei daar echter niets over. "Sahr Senesie was woedend op Sow en heeft direct zijn handen van hem afgetrokken. Bij Sheffield zeiden ze me eerst dat inderdaad alles getekend was. Maar vervolgens meldden ze me dat als Go Ahead Eagles met een prachtig bod zou komen, ze er over na zouden denken. Nee, dat is ook niet netjes."

De voormalige agent van Sow, Fardy Bachdim, bleek zich ermee bemoeid te hebben en hem naar Deventer te hebben geloodst. De Graafschap twijfelt nog of het de zaak aanhangig wil maken, aangezien de Doetinchemmers 'kosten hebben gemaakt en reputatieschade lijden', aldus Bijvelds. Ostendorp had zondagnacht nog wel een 'snikkende' Sow aan de lijn. "Zolang wij hier zitten, zal Sylla Sow nooit voor De Graafschap voetballen."

Lees het hele verhaal van de Gelderlander hier