'Antony wordt dé ster van Brazilië na transfer naar Manchester United'

'Antony wordt dé ster van Brazilië na transfer naar Manchester United'

29-08-2022 17:42 Laatste update: 17:56
236

David Endt, voormalig teammanager van Ajax, voorspelt Antony een grote toekomst bij Manchester United. Vorige week werd bekend dat de Braziliaan voor 100 miljoen euro vertrekt uit Amsterdam: een absolute recordtransfer.

"De druk bij Manchester United is altijd huizenhoog, veel hoger nog dan bij Ajax", vertelt Endt in de podcast The King of Manchester van VoetbalNieuws. "Dat wordt een element dat gaat meespelen. Het feit dat hij rond de honderd miljoen gaat kosten, wekt verwachtingen bij het publiek. Dan is het maar de vraag of hij in de heel harde, intense competitie hetzelfde kan brengen als hij bij Ajax heeft gedaan."

Wedden

Meer odds

Antony heeft zich bij Ajax in rap tempo ontwikkeld en is zelfs international van Brazilië geworden. Endt denkt dat hij de volgende stap in Engeland kan zetten. "Er zit veel rek in, buiten het feit dat hij een briljante technicus is die onvoorspelbare dingen doet op het veld, heeft hij aangetoond de fysieke power te hebben om het harde voetbal te weerstaan. Hij heeft zijn Champions League-wedstrijden gespeeld. Potentieel heeft hij het in huis."

"Bij Manchester United is alles anders en is alles moeilijker. Het wordt een geweldige test, ook voor hem. Het is ongetwijfeld een heel goede speler die iets kan toevoegen aan Manchester United. Of hij dat - zoals Ronaldo dat bij veel ploegen heeft gedaan - echt iets diepers qua extra waarde kan hebben, is natuurlijk de vraag", zegt Endt.

100 miljoen euro: je kunt er iets van vinden en de hoogte van de transfersom roept hier en daar ook vragen op. Endt: "Het voetbal leeft van deze dingen. Veertig jaar geleden vond men tien miljoen exorbitant en pervers. Alle termen werden gebruikt. Het hoort helaas bij de ontwikkelingen in het voetbal dat zulke bedragen worden betaald en het zich op de één of andere manier ook terugbetaalt. Zeker in een competitie zoals in Engeland, waar het televisiegeld voor een ongelooflijke stroom aan geld zorgt. Je kunt ervan walgen en denken: waar gaat dit heen? Het einde is denk ik nog niet in zicht."

"De transfer van Ajax naar Manchester United betekent voor Antony ook dat hij in Brazilië een hoofdrol gaat spelen. Daar ontkom je niet aan. Hij krijgt inderdaad de status van dé grote speler van het Braziliaanse elftal. Er lopen andere hele goede spelers, maar dat er zoveel geld wordt betaald, zorgt ervoor dat zijn status geweldig omhoogschiet. Hij is natuurlijk al een speler van het nationaal elftal, maar nu wordt hij één van de dragende mannen. Je ontkomt er niet aan dat via de media en de publieke opinie hij een grote ster van Brazilië is geworden."