'Vliegtuig Leeds-directeur stond al klaar: Gakpo stapt op laatste moment niet in'

'Vliegtuig Leeds-directeur stond al klaar: Gakpo stapt op laatste moment niet in'

01-09-2022 09:06 Laatste update: 09:19
72

Cody Gakpo leek in de nacht van woensdag op donderdag nog verkocht te worden door PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. Zelfs het vliegtuig naar Leeds stond al klaar, maar op het laatste moment besloot de Nederlander niet in te stappen.

Victor Orta, de technisch directeur van Leeds United, was in Eindhoven om de deal met Gakpo rond te maken. De Premier League-club wilde richting de door PSV gevraagde veertig miljoen euro plus gaan. Orta dacht dan ook met Gakpo en zijn entourage terug naar Engeland te vliegen, maar de Oranje-international zag daar op het laatste moment van af. Daarmee zorgde de 23-jarige linksbuiten voor een bijzondere wending na maanden van geruchten.

Voor PSV is dat vanuit sportief oogpunt een enorme opsteker. De Eredivisie-koploper weet met Gapo en Ibrahim Sangaré beide steunpilaren aan boord te houden, want volgens het ED wil ook de Ivoriaan nu niet meer weg. De regionale krant ziet dat de druk op een uitgaande transfer wel toeneemt. PSV heeft voor 1 juli 2023 een grote transfer nodig om geen verlies te draaien. Daarvoor heeft de club nog wel tot juni volgend jaar.

Naast Leeds was ook Southampton nog concreet voor Gakpo. Verder hielden Everton en Nottingham Forest de situatie in de gaten.