'Relaties binnen Ajax bebloed, selectie niet blij met Antony, Kudus en Álvarez'

'Relaties binnen Ajax bebloed, selectie niet blij met Antony, Kudus en Álvarez'

02-09-2022 15:32 Laatste update: 15:59
285

'Flink wat relaties' zijn door het chaotische einde van de transferwindow bebloed geraakt binnen Ajax. Dat schrijft Het Parool in een analyse. Binnen de spelersgroep heerst onvrede over de stakingen van Antony, Mohammed Kudus en Edson Álvarez, terwijl ook de band tussen de directie en rvc schade heeft opgelopen.

Antony, Kudus en Álvarez weigerden in de laatste weken van augustus om te trainen bij Ajax, in de hoop een transfer te forceren. Alleen eerstgenoemde is uiteindelijk vertrokken. Zowel in de spelersgroep als in de bestuurskamers is er weinig begrip voor de acties van Antony, Kudus en Álvarez.

Wedden

Meer odds

De spelers van Ajax maakten onderling grapjes over de opmerkelijke situatie, maar het heeft ook 'kwaad bloed' gezet bij de selectie. 'Hoe je het ook wendt of keert: door niet met de groep te trainen, maar individueel in de gym een programma af te werken, tart je de ongeschreven wetten van een teamsport', schrijft Het Parool.

Rvc
Er is ook al veel gezegd en geschreven over de handelingen van de raad van commissarissen in de afgelopen dagen. Het Parool voorspelt dat de zaken weer een stuk soepeler zullen lopen als Danny Blind weer dagelijks aan de slag gaat als rvc-lid. De oud-verdediger heeft zijn plekje in het bestuurlijk orgaan tijdelijk neergelegd, om als assistent aan de slag te kunnen bij Oranje.