Xavi legt kans op speeltijd bij Memphis: 'Of hij minuten maakt, hangt van hem af'

Xavi legt kans op speeltijd bij Memphis: 'Of hij minuten maakt, hangt van hem af'

02-09-2022 17:58 Laatste update: 18:59
40

Barcelona-trainer Xavi vindt dat het aan Memphis Depay zelf gaat liggen of hij dit seizoen veel zal spelen. Dat meldt de oefenmeester op een persconferentie geciteerd door Marca. Memphis besloot na veel transfergeruchten uiteindelijk toch dat hij voor zijn kans wilde gaan bij Barcelona.

"Ik heb twee tot drie weken geleden een gesprek gehad met Memphis", vertelt de Spaanse trainer tijdens het persmoment. "Hij is een hele dankbare, volwassen en ervaren jongen voor zijn leeftijd. Hij is een leider die ons ook dit seizoen zal gaan helpen. Of hij ook veel minuten gaat maken dat hangt van Memphis zelf en van zijn prestaties af."

Memphis hakte uiteindelijk op de laatste dag van de transferwindow de knoop door en besloot om bij Barcelona te blijven. Na mislukte onderhandelingen met Juventus en interesse van Chelsea, gaat de Nederlander dit jaar de concurrentie aan met Lewandowski in Catalonië. "Ik heb besloten om bij Barcelona te blijven. Ik zal alles gaan geven voor de clubs sportieve succes", liet Memphis weten via Twitter.

Zaterdag speelt Barcelona de lastige uitwedstrijd tegen Sevilla. De ploeg van trainer Xavi staat op dit moment derde in LaLiga, met zeven punten uit drie wedstrijden. De trainer van Barcelona verwacht een lastige wedstrijd in Andalusië."Sevilla heeft echt een heel sterk team, van kampioensniveau. Het zal een agressieve en intense wedstrijd worden en vooral het begin zal zaterdag moeilijk voor ons worden. Er wacht ons een interessante test."