Ajax-aanwinst Jorge Sánchez helder over toekomst: Ik wil naar de Premier League

Ajax-aanwinst Jorge Sánchez helder over toekomst: "Ik wil naar de Premier League"

04-09-2022 15:10 Laatste update: 15:12
69

Kersverse Ajax-aanwinst Jorge Sánchez steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken, De Mexicaanse rechtsback, die deze zomer voor zo’n vijf miljoen euro overkwam van Club América, hoopt Ajax ooit te kunnen verlaten voor een club in de Premier League.

De 24-jarige Sánchez, die pas twee keer in actie kwam voor de Amsterdammers, was in gesprek met tv-zender TUDN glashelder over zijn grootste voetbaldroom. "Ik heb altijd al in de Premier League willen spelen, ik denk dat ik daar met mijn fysieke speelstijl wel tot mijn recht zou komen."

Dat de verdediger Ajax niet als zijn eindstation ziet, betekent voor hemzelf niet dat zijn focus wordt verstoord. "Ik denk nu alleen maar aan mijn huidige club. Ik wil prijzen pakken, hier maximaal twee á drie jaar spelen en dan naar de Premier League."

Aangezien Sánchez geen piepjong talent meer is, vroegen ze zich in Mexico af of een stap naar Europa nog wel verstandig zou zijn. Sánchez is dolblij dat dat toch is gelukt en hoopt bij de koploper van de Eredivisie op een mooie tijd. "De Champions League komt eraan en over een paar maanden het WK. Ik ben best nerveus, maar ik kijk er ook naar uit."