Brobbey dankbaar: 'Heel lief, een mevrouw kwam ze speciaal brengen, mooi gebaar'

7 september om 08:34

Brian Brobbey is zelfkritisch. De twintigjarige Ajax-spits weet dat hij nog een hoop kan verbeteren. In gesprek met De Volkskrant benadrukt hij dat hij het enorm naar zijn zin heeft in Amsterdam.

Brobbey is klaar voor het duel met Rangers FC, woensdagavond. De aanvalsleider wil koste wat kost scoren. "Als je niet scoort, ben je niet blij. Als ik een kans mis en thuis aan die wedstrijd denk, kan ik niet slapen", zegt hij. "Ik ben spits, een nummer negen. Ik wil scoren, anders word ik chagrijnig." Hoewel Brobbey in vijf Eredivisie-wedstrijden al bij vier goals betrokken is, is hij niet tevreden. "Er zijn altijd verbeterpuntjes. Koppen, mijn linkerbeen, rustiger zijn voor de goal..."

Volgens Brobbey hangt er een 'goede vibe' in de Ajax-selectie. Geregeld onderneemt hij dingen met ploeggenoten. "Na de training even lekker de stad in. Naar de Bijenkorf. Even naar binnen. Kijken, niet altijd kopen. Of naar de Cornelis Schuytstraat, om fruit te halen. Gewoon, met vrienden. Iets eten. Gezellig met de familie."

Oerwoudgeluiden
Tegen FC Utrecht werd Brobbey racistisch bejegend door een deel van de Utrecht-aanhang na zijn treffer. Een dag na het duel kreeg Brobbey op De Toekomst als excuus een bloemetje. "Heel lief van ze. Een mevrouw kwam ze speciaal brengen. Een mooi gebaar." Direct na die wedstrijd was Brobbey er koeltjes onder en dat is hij nog steeds. "Het boeit me nog steeds niet. Ik laat me niet gek maken. Het zijn aparte mensen die zoiets roepen."