Kudus speelt op nieuwe positie bij Ajax: 'Een opoffering voor het team'

Kudus speelt op nieuwe positie bij Ajax: 'Een opoffering voor het team'

07-09-2022 21:21
38

Mohammed Kudus is blij, maar nuchter na een wervelende wedstrijd van Ajax tegen Rangers FC. De Ghanees mocht in de spits starten en bekroonde zijn sterke optreden met een doelpunt.

Kudus werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match. "Dit is teamplay, dat is het belangrijkste. Het hele team heeft het goed gedaan, dan komt het individu ook beter tot zijn recht, al ben ik blij met wat ik gepresteerd heb. Ik ben hard blijven werken. Dit is maar het begin en ik moet hard blijven werken", zegt Kudus tegen RTL7.

Kudus startte tegen Rangers in de spits. Hij noemt het 'een opoffering'. "Ik speel waar de trainer me nodig heeft. Ik ben geen aanvaller, maar ik doe overal mijn best. Ja, ik vind de positie leuk omdat ik scoor, haha. Als ik hier een paar wedstrijden moet spelen, zal ik dat graag doen."

Muiten
Kudus herpakt zich sterk na een periode waarin hij zijn vertrekwens kenbaar maakte. Hij liep zelfs weg van de training. "Ik heb met de trainer gesproken. Er was verder weinig aan de hand. We zijn doorgegaan en nu sta ik hier. Ik doe mijn best voor de club."