Feyenoord wordt één helft overklast en verliest ruim bij SS Lazio

08-09-2022 22:54
178

Feyenoord heeft donderdag een slechte start beleefd in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdammers hadden één helft niets in te brengen op bezoek bij SS Lazio en kwamen dat niet meer te boven: 4-2.

Ter nagedachtenis aan de Britse koningin Elizabeth (96) begon het duel in het Stadio Olimpico met een minuut stilte. Vervolgens kreeg Feyenoord al snel de eerste dreun te verwerken. Na vier minuten werd Luis Alberto al weggestoken en hij tikte de bal achter Justin Bijlow. Het bleek de opmaat voor een vervelende avond voor de ploeg van Arne Slot, die op alle fronten tekort kwam.

Na een kwartier verdubbelde Felipe Anderson al de score. De Braziliaan glipte erg makkelijk langs linksback Quilindschy Hartman en verschalkte Bijlow met een schot in de korte hoek. Niet veel later greep de Oranje-doelman wel in, toen Lazio er weer snel uitkwam. David Hancko voorkwam met een fraaie ingreep ook dat Ciro Immobile gevaarlijk kon worden. Matías Vecino, de vervanger van sterspeler Sergej Milinkovic-Savic die rust kreeg, schoot van een paar meter afstand tegen Bijlow aan, waardoor de Rotterdammers nogmaals ontsnapten.

Die misser maakte Vecino echter razendsnel goed. Na 28 minuten liet hij de Feyenoord-keeper alsnog kansloos. Het dreigde daarmee een zeer pijnlijke avond te worden voor Feyenoord, dat overal een stap te laat kwam. Dat het bij rust 'slechts' 3-0 stond deed amper recht aan de verhoudingen. Namens Feyenoord kregen alleen Danilo en Sebastian Szymanski wat kansjes.

In de tweede helft probeerde Feyenoord zijn rug te rechten. Invaller Jahanbakhsh schoot met een van richting veranderd schot naast. Ook Patrik Walemark was dichtbij. Zijn poging zeilde eveneens net naast het doel. Dat gold niet voor later ook voor Quinten Timber, waarmee de bezoekers de druk opvoerden. Het doelpunt viel echter toch weer aan de andere kant. Nadat Immobile oog-in-oog met Bijlow voorlangs schoot, kwam de bal bij Vecino, die het beter deed.

Het antwoord van Feyenoord volgde nu wel snel. Santiago Giménez kreeg een strafschop, die hij zelf verzilverde. De score werd zelfs nog wat draaglijker. Een knal van Oussama Idrissi eindigde tegen de onderkant van de lat, waarna Gimenez het meest attent was: 4-2. In blessuretijd meende Feyenoord nog even recht te hebben op een penalty, maar de VAR voorkwam een mogelijke aansluitingstreffer.