Van der Maarel keihard voor supporters FC Utrecht: 'Is echt onvoorstelbaar'

Van der Maarel keihard voor supporters FC Utrecht: 'Is echt onvoorstelbaar'

10-09-2022 12:12
50

Mark van der Maarel heeft er vertrouwen in dat het tij gekeerd kan worden bij FC Utrecht, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Utrecht haalde vorige week pas de eerste driepunter op in Sittard, maar de routinier denkt dat daarmee wel de goede weg is ingeslagen.

Het spel in Sittard was niet flitsend, maar uiteindelijk wist FC Utrecht met een 3-4 overwinning wel voor de eerste keer dit seizoen te winnen. "We beseffen zelf echt wel dat het niet fantastisch was in Limburg", vertelt Van der Maarel. "Feit is wel dat het gevoel nu eenmaal een stuk positiever is. Zo werkt het nu eenmaal in het voetbal en zo werkt dat zeker bij FC Utrecht."

Van der Maarel is met zijn 33 jaar een van de oudere spelers in de selectie van FC Utrecht. Dit seizoen moet hij het doen met een reserverol in de ploeg van Henk Fraser. "Als ik niet speel ben ik nog steeds boos en gefrustreerd. Maar ik ben wel een stuk zelfbewuster dan dat ik vroeger was. Maar je moet als prof boos zijn wanneer je niet speelt vind ik. Als je dat niet meer hebt dan zou dat echt niet goed zijn."

Een echt clubicoon is Van der Maarel geworden na dertien jaar bij FC Utrecht. Ook hij vindt het schrijnend om te zien dat sommige supporters zich de laatste tijd zo misdragen. "Het doet pijn dat dit soort dingen gebeuren. Het raakt me en ik begrijp het oprecht niet. Bepaalde supporters hebben blijkbaar niet door dat ze met dit gedrag de club keihard duperen. Ik vind het echt onvoorstelbaar."