Nagelsmann ziet De Ligt grote stappen maken: 'Hij verkeert in topvorm'

Nagelsmann ziet De Ligt grote stappen maken: 'Hij verkeert in topvorm'

10-09-2022 14:06 Laatste update: 14:36
48

Julian Nagelsmann is zeer te spreken over de huidige vorm van Matthijs de Ligt. De trainer van Bayern München liet zich in aanloop naar het duel met VfB Stuttgart enorm positief uit over de Nederlandse verdediger.

De Ligt kwam afgelopen zomer voor een bedrag van liefst 80 miljoen euro over van Juventus. De international kende een ietwat moeizame start. Zo moest hij vanwege aanpassingsproblemen een inhaalslag maken ten opzichte van zijn teamgenoten. Inmiddels lijkt er achter die periode een punt te zijn gezet. "Hij speelt heel stabiel, erg volwassen. Bovendien is hij leergierig en continu bezig om beter te worden", aldus Nagelsmann.

De voormalig Ajacied stond de laatste drie duels in de basis bij Der Rekordmeister, zo ook afgelopen woensdag, toen Internazionale in de Champions League met 0-2 werd verslagen. Op basis van de lovende woorden van zijn trainer, lijkt ook een basisplek tegen Stuttgart een zekerheidje. "Het gaat uiteindelijk niet alleen om verdedigen. Op zijn positie zijn er weinig rustmomenten. Maar Matthijs verkeert inmiddels in topvorm."

De aftrap van het Bundesliga-duel is om 15.30 uur. Bayern staat derde, terwijl de Zuid-Duitse opponent genoegen moet nemen met een dertiende plek.