Schreuder gaat zich niet aanpassen aan Liverpool: 'Willen ons eigen spel spelen'

Schreuder gaat zich niet aanpassen aan Liverpool: 'Willen ons eigen spel spelen'

12-09-2022 18:36 Laatste update: 20:04
127

Alfred Schreuder verwacht dat Ajax een goede kans maakt tegen Liverpool, wanneer zijn ploeg het eigen spel speelt. Dat vertelt de oefenmeester in een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. 

"Wij willen echt ons spel proberen te spelen", vertelt de trainer over de tactiek rondom de wedstrijd. Ook vertelt Schreuder over de verbeterpunten bij zijn ploeg. "Verdedigen doe je met zijn allen en aanvallen doe je met zijn allen. Hoe onze aanvallers druk zetten moet bepaald worden door onze middenvelders. Als we zelf in de aanval zijn moeten er al mensen bezig zijn met de restverdediging. Daar ligt wel heel veel aandacht voor ons. We moeten op dat soort momenten hoog op het veld staan, zodat we de bal zo snel mogelijk terug hebben."

Wedden

Meer odds

Schreuder heeft ook ontzag voor de tegenstander van dinsdagavond, maar dingen aanpassen aan de voorbereiding doet hij niet. "Vanavond hebben we nog een teammeeting ter voorbereiding, maar daarin gaan we niks veranderen in vergelijking met andere wedstrijden. Wij weten dat we dinsdag tegen de beste tegenstander gaan spelen die we deze competitie tegenkomen. Dusan Tadic en Daley Blind hebben al ervaring met spelen tegen Liverpool, dus zij weten hoe het is."

Over de opstelling liet Schreuder nog niets los tegenover de verzamelde pers. Wel liet hij weten dat hij blij is met de groep spelers die hij heeft en dat de mix tussen jong talent en ervaren jongens het beste past bij zijn club. "We hebben wat goede spelers kunnen vastleggen en ook jonge jongens spelen in onze basiself. Dat past bij Ajax, jonge jongens combineren met goede aanwinsten. Zij moeten ook wennen aan de filosofie hier, maar ze blijven erg hard werken. Dat is voor mij het belangrijkste."