Ajax O18 geeft slechte voorbeeld en gaat hard onderuit tegen Liverpool-beloften

13-09-2022 18:00 Laatste update: 19:00
106

Ajax O18 heeft dinsdagmiddag met 4-0 verloren van de leeftijdsgenoten van Liverpool. Met onder meer Donny van de Beek als aandachtig toeschouwer had de ploeg van trainer Frank Peereboom weinig in te brengen tegen The Reds.

Al na acht minuten spelen kwam Liverpool op voorsprong. Aanvaller Oakley Cannonier kon met alle ruimte binnenwerken na een voorzet van rechts. Na de openingstreffers bleven de Engelsen de dominante ploeg. Ajax-doelman Charlie Setford wist er met een aantal puike reddingen voor te zorgen dat de score niet verder uitliep.

Halverwege de eerste helft leek Ajax iets meer van zich af te bijten. De bal bleef iets langer in de ploeg, maar echt grote kansen bleven uit. Tot David Kalokah in de dertigste minuut met een fraai schot de lat raakte. Het daaropvolgende kwartier bleef Ajax de bovenliggende partij.

Na rust bleven de Amsterdammers naarstig opzoek naar de gelijkmaker. Ondanks een aantal prima kansen viel de treffer aan de andere kant. Na een matige bal van Setford zorgde Cannonier voor zijn tweede van de middag. Een kwartier voor tijd deelde Liverpool, via opnieuw Cannonier, de genadeklap uit. In de slotfase zorgde invaller Lewis Koumas zelfs nog voor de pijnlijke 4-0 eindstand. Het eerste duel tegen Rangers FC werd wel gewonnen (2-1). Dinsdagavond om 21.00 uur staat het treffen tussen de hoofdmachten van beide clubs op het programma.