'Pissige' Xavi: 'Wij domineerden Bayern, dit was de dag om ze te verslaan'

'Pissige' Xavi: 'Wij domineerden Bayern, dit was de dag om ze te verslaan'

14-09-2022 07:54
73

Het ging wéér mis voor FC Barcelona in een Champions League-duel met Bayern München, maar meer dan ooit voelt Xavi dat er meer in had gezeten. De trainer van de Catalanen is flink teleurgesteld.

Barça verloor vorig seizoen twee keer kansloos met 3-0 van Bayern in de groepsfase, maar was dinsdag aanvankelijk de bovenliggende partij. "Ik denk dat we in veel opzichten beter waren. Fysiek deden we niet voor ze onder en aan de bal hebben we gedomineerd. Maar we mogen ze niet weg laten komen. Ik ben boos en tegelijk trots. We domineerden en waren beter, maar verliezen wel. Het is een harde leerschool", vertelt Xavi na de 2-0 nederlaag. 

Volgens de oefenmeester verloor Blaugrana door 'twee details' de wedstrijd. "Als je het zelf niet afmaakt, betaal je daar de rekening voor in de Champions League. Wij waren vandaag beter dan Bayern. Dit was de dag om ze te verslaan, maar zij waren genadelozer. Daar ben ik pissig over, ik hou niet van verliezen en we verdienden het niet. We hebben ze gedomineerd en onder de duim gehouden. Toch vertrek je met een 2-0 nederlaag."