Spelersbond FIFPRO onderneemt actie naar aanleiding van situatie rondom Griezmann

Spelersbond FIFPRO onderneemt actie naar aanleiding van situatie rondom Griezmann

16-09-2022 10:20 Laatste update: 11:04
11

Spelersvakbond FIFPRO is het niet eens met de huidige situatie van Antoine Griezmann bij Atlético Madrid, meldt El Larguero. De Franse aanvaller kan op weinig speeltijd rekenen als gevolg van contractuele afspraken tussen Barcelona en Atlético. FIFPRO vindt dat dit ten koste gaat van de gesteldheid van Griezmann.

Barcelona en Atlético Madrid hebben een clausule in het huurcontract van Griezmann opgenomen. Hierin staat dat de optie tot koop van de Fransman een verplichte optie wordt als hij een bepaald aantal wedstrijden speelt. Vanwege deze clausule valt Griezmann de laatste wedstrijden steevast na de zestigste minuut in bij Atlético Madrid. Zo kunnen de Madrilenen de verplichte optie tot koop ontlopen.

Volgens de vakbond FIFPRO is dit een schandalige gang van zaken, vandaar dat de bond zich ook met de zaak is gaan bemoeien. Barcelona zocht namelijk het gerecht op om deze manier van ontlopen door Atlético aan te vechten. FIFPRO wil sowieso niet meer dat er dergelijke clausules opgenomen worden in contracten, omdat dit de situatie en de speler om wie het gaat erg kan schaden. Wel zou er inmiddels een akkoord zijn over een lagere afkoopsom voor Griezmann, waardoor hij alsnog zijn wedstrijden kan spelen en aan het eind van het seizoen naar Atlético Madrid kan vertrekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie