'Als Neuer bij Bayern blijft, heeft het voor mij geen zin om terug te gaan'

'Als Neuer bij Bayern blijft, heeft het voor mij geen zin om terug te gaan'

29 september - 12:29
18

Alexander Nübel ziet niets in een terugkeer naar Bayern München, vertelt hij in gesprek met Get French Football News. De Duitse doelman is op dit moment bezig aan zijn tweede jaar bij AS Monaco en zal na dit seizoen terugkeren bij der Rekordmeister. Nübel wil alleen niet terug, zo lang Manuel Neuer nog bij de club speelt.

"Voor mij is speeltijd op dit moment het allerbelangrijkste", vertelt een realistische Nübel over het vervolg van zijn loopbaan. "Als Manuel bij Bayern blijft, hij heeft nog een contract tot 2024, dan heeft het voor mij geen enkele zin om terug te gaan naar de club. Ik heb daar natuurlijk nog een contract, maar ik denk dat het voor Bayern München ook geen enkele zin heeft als ze mij en Manuel bij het team hebben."

Nübel gaat verder over het belang dat hij hecht aan regelmatig spelen. "Ritme is gewoon super belangrijk voor een keeper. Normaal gesproken wissel je je doelman niet zo snel in een wedstrijd of zelfs gedurende een heel seizoen. Wedstrijdritme en acties op belangrijke momenten is iets heel anders dan wat je op trainingen doet. Kijken waar de ruimte op het veld ligt is een heel belangrijk gevoel om terug te krijgen."

De 25-jarige doelman werd in 2020 transfervrij door Bayern München overgenomen van Schalke 04. Na een jaar op de bank bij de Duitsers besloot de clubleiding hem voor twee jaar te verhuren aan het Franse AS Monaco. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie