'Als ik Koeman zie, hoop ik dat hij de grootsheid heeft om de waarheid te zeggen'

'Als ik Koeman zie, hoop ik dat hij de grootsheid heeft om de waarheid te zeggen'

01-10-2022 10:12
51

Zijn vertrek bij FC Barcelona doet Luis Suárez nog altijd veel pijn. Ronald Koeman zou in 2020 een groot aandeel hebben gehad in de exit van de Uruguayaan, die zeer teleurgesteld in zijn voormalig trainer is.

Suárez verruilde Barcelona twee jaar geleden na een dienstverband van zes seizoenen voor Atlético Madrid. De 35-jarige aanvaller wilde in Catalonië blijven, maar werd naar eigen zeggen door onder meer Koeman naar de uitgang gedrongen. "De tijd verstrijkt, uit beleefdheid en respect zou ik hem begroeten", zegt Suárez tegen Marca over Koeman. 

"Als ik hem tegenkom, hoop ik dat Ronald de grootsheid zou hebben, die hij als speler bij de club had, om me de waarheid in mijn gezicht te vertellen waarom ik moest vertrekken, en dat ik niet vertrok om voetballende of technische redenen", vervolgt de Uruguayaan, die afgelopen zomer neerstreek in zijn vaderland, bij Nacional.

Hoewel zijn afscheid vervelend was, kijkt Suárez terug op een prachtige tijd bij Barcelona. "Vooral vanwege de verwachtingen waarmee ik arriveerde, die niet zo hoog waren aangezien Lionel Messi en Neymar daar waren. Er werd gezegd dat drie hanen in een kippenhok niet naast elkaar konden bestaan ​​en we hebben laten zien dat we in staat waren om te presteren, met voor iedereen een belangrijke rol, waardoor Barça in die jaren een van de beste ploegen ooit was."