Loftrompet over Jansen bij AZ: 'Dat betaalt zich nu uit'

Loftrompet over Jansen bij AZ: 'Dat betaalt zich nu uit'

05-10-2022 07:59 Laatste update: 09:20
71

Pascal Jansen staat met AZ onverwachts bovenaan in de Eredivisie en volgens het bestuur van de Alkmaarders is de trainer daar één van de belangrijkste pionnen in. Donderdag speelt de ploeg tegen Apollon Limassol om ook de koppositie in poule E van de Conference League te verstevigen, maar in Alkmaar blijft het ondanks de goede resultaten rustig.

Volgens technisch directeur Max Huiberts ligt het succes van Jansen deels bij zijn rol in de ontwikkeling van spelers. "Pascal speelt echt een grote rol in de ontwikkeling van onze spelers", vertelt Huiberts tegenover het Algemeen Dagblad. "Als je ziet hoe jongens als Tijjani Reijnders en Milos Kerkez zich ontwikkelen dit seizoen. Dat betaalt zich nu wel echt uit."

Jansen is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nog meer spelers binnen de selectie van AZ, benadrukt Huiberts. Van jong tot oud laat hij spelers beter worden. "Kijk naar een Jordy Clasie die Oranje weer heeft gehaald. Maar ook met jonge jongens als Myron van Brederode en Maxim Dekker heeft hij zich heel intensief bezig gehouden. Dat gaat allemaal in samenwerking met de staf van onze jeugdopleiding."

Jansen kreeg eind 2020 de kans om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in Alkmaar, nadat Arne Slot vertrok vanwege een heimelijk akkoord met Feyenoord. De oefenmeester ging eerst aan de slag als interim-trainer, maar daarna kreeg hij een vaste aanstelling als coach van AZ.