Cillessen ontwijkt pers: 'Uiteraard is hij ook gewoon een mens van vlees en bloed'

Cillessen ontwijkt pers: 'Uiteraard is hij ook gewoon een mens van vlees en bloed'

09-10-2022 07:59 Laatste update: 09:16
127

Jasper Cillessen heeft ervoor gekozen om de media niet te woord te staan deze week. Het ging al geruime tijd over de Nederlander tijdens de keepersdiscussie, maar hij werd onlangs ook persoonlijk aangevallen. Om die reden deed de keeper een stapje terug. Rafael van der Vaart noemde hem een 'naar mannetje'. 

Dat bevestigt NEC-trainer Rogier Meijer zaterdagavond voorafgaand aan het Eredivisie-duel met Excelsior bij ESPN. "Uiteraard is hij ook gewoon een mens van vlees en bloed. Hij leest ook kranten en heeft een familie", begint hij. "Dan is het logisch dat je het hier met elkaar over hebt. Ik denk dat wij een bondscoach hebben die zelf zijn keuzes kan maken, daar is hij capabel genoeg voor. We moeten ons niet te veel op de persoon Cillessen focussen", stelt Meijer. 

Cillessen en Van der Vaart deelden een kleedkamer bij het Nederlands elftal in het vorige decennium. De woorden kwamen hard aan. "Ik heb er met hem over gesproken, hij hoort dit ook allemaal. Ik denk dat de focus moet liggen op het keeperswerk", besluit de NEC-trainer.