Feyenoord wint belangrijke krachtmeting tegen tiental van FC Twente

Feyenoord wint belangrijke krachtmeting tegen tiental van FC Twente

09-10-2022 16:26
269

Feyenoord heeft de belangrijke Eredivisie-wedstrijd tegen FC Twente gewonnen. De Rotterdammers zaten halverwege al in een zetel, na een heerlijke treffer van Orkun Kökcü en een rode kaart voor Vaclav Cerny. Uiteindelijk werd het 2-0 in De Kuip.

Feyenoord probeerde snel het initiatief te nemen in een aantrekkelijke openingsfase. De eerste grote kans was voor David Hancko, die van dichtbij uithaalde. Robin Pröpper schoot doelman Lars Unnerstall echter te hulp en haalde de bal van de lijn. De Duitse keeper had niet veel later geen hulp nodig: Quinten Timber stormde op hem af, maar Unnerstall bracht zeer knap redding. 

Wedden

Meer odds

Tussendoor had ook Twente zich laten zien. Ricky van Wolfswinkel schoot van dichtbij tegen Justin Bijlow aan. De spits werd zwaar gehinderd door Gernot Trauner, maar Enschedese protesten waren tevergeefs. Ook Cerny kon er nog een keer vandoor over de rechterkant, maar Justin Bijlow keerde zijn poging. Daarna was het weer de beurt aan Feyenoord, dat speldenprikjes uitdeelde via Trauner en Santiago Gimenez, die voor het eerst de voorkeur kreeg boven Danilo in de Eredivisie.

Het was uiteindelijk Orkun Kökcü die de ban brak met een fantastische vrije trap. Het luidde een rampzalige slotfase van de eerste helft in voor Twente, dat Cerny nog met rood van het veld gestuurd zag worden na een tackle op Javairo Dilrosun. Unnerstall voorkwam zelfs erger door Gimenez van scoren te houden.

Desondanks had Twente weinig meer in te brengen in de tweede helft. Feyenoord ging op zoek naar de bevrijdende 2-0 en kreeg kansjes via Gimenez, Dilrosun en Hancko. Dat de Rotterdammers het duel in het slot verzuimden te gooien brak de ploeg van Slot nog bijna op. een kwartier na rust was Van Wolfswinkel plots dicht bij de gelijkmaker, maar Hancko greep goed in. Nadat Gimenez er keer op keer niet in slaagde om Unnerstall te passeren, maakte de Slowaak ook in aanvallend opzicht het verschil. Na 64 minuten tekende hij met het hoofd voor zijn eerste Eredivisie-goal.

Feyenoord zocht daarna nog wel naar meer, maar het bleef bij 2-0. De Rotterdammers komen op twintig punten, achter AZ (23 punten) en Ajax (22 punten). PSV komt nog in actie tegen Heerenveen en kan nog passeren. Twente blijft steken op zestien punten.