Jans baalt van twee discutabele momenten: 'Misschien moeten we ons laten vallen'

Jans baalt van twee discutabele momenten: 'Misschien moeten we ons laten vallen'

09-10-2022 17:15
88

Ron Jans vindt dat FC Twente misschien wel recht had op een strafschop tegen Feyenoord. Net als Robin Pröpper baalt de oefenmeester van de Tukkers ook van de situatie rond de rode kaart van Vaclav Cerny.

"Ik vond het echt een heel leuke wedstrijd. Tot de 43e minuut", stelt Jans voor de camera van ESPN. "Het had gewoon 2-2 kunnen staan. Beide ploegen kregen kansen. Als wij balverlies leden, was Feyenoord super gevaarlijk in de diepte. Unnerstall redde ons een paar keer. Maar Ricky van Wolfswinkel kreeg ook een heel grote kans. Daar staat voor mij een vraagteken bij: was het geen strafschop?"

De oefenmeester doelt op het duel tussen de Twente-spits en Gernot Trauner. "De linkerhand ligt op de schouder. Ook met de benen nog. Ricky is zo sportief om door te gaan. Je bent afhankelijk van de beslissing, die viel niet in ons voordeel uit. Ik vind het een strafschop. Bij Heerenveen-uit hadden we ook zo'n situatie met Ramiz Zerrouki. Onze spelers gaan door. Misschien moeten we ons wel gewoon laten vallen, of schreeuwen." Jans beaamt wel dat het moeilijk met honderd procent zekerheid te zeggen is. "Iemand van Feyenoord zal het wel geen strafschop vinden."

Net als Robin Pröpper snapt hij wel dat de overtreding van Vaclav Cerny een rode kaart waard was, maar toch twijfelt hij of de Tsjech van het veld gestuurd had moeten worden. "Waar wij wel een probleem mee hebben, is dat Santiago Gimenez vlak daarvoor buitenspel staat. Unnerstall pakt die bal, maar er wordt niet gefloten voor buitenspel. Er wordt doorgespeeld en een paar seconden later valt die rode kaart."

Jans neemt Dennis Higler weinig kwalijk, aangezien arbiters 'nooit oneerlijk zijn'. "Maar wat is nu precies de regel? Je laat doorgaan, omdat er wat twijfel is. Maar als het buitenspel is en Feyenoord behoudt het balbezit, dan moet je volgens mij gewoon affluiten."