VP's Elftal van de Week: Feyenoord en PSV hofleveranciers, ook Ajacied

VP's Elftal van de Week: Feyenoord en PSV hofleveranciers, ook Ajacied

10-10-2022 10:00
20

Het Eredivisie-weekend zit erop en dus is het weer tijd voor het Elftal van de Week van VoetbalPrimeur. Deze keer zijn PSV en Feyenoord de hofleveranciers, terwijl ook Ajax, AZ, Sparta Rotterdam, FC Groningen, RKC Waalwijk, FC Volendam en sc Heerenveen vertegenwoordigd zijn.

Andries Noppert (sc Heerenveen)
‘Noppert in Oranje’, galmde zondag door het Abe Lenstra Stadion, na één van de fraaie reddingen van de goalie. Noppert wist zich dus ook tegen PSV te onderscheiden. Zelf was de boomlange doelman overigens niet tevreden over zijn optreden, liet hij na afloop weten.

Wedden

Meer odds

Pantelis Hatzidiakos (AZ)
Afgelopen zomer werd Hatzidiakos veelvuldig gelinkt aan een transfer naar Bologna. Dat ging echter niet door en bij koploper AZ zullen ze daar erg blij mee zijn. De Griek is dit seizoen goed bezig en op bezoek bij FC Utrecht was hij ook amper te betrappen op foutjes. Hatzidiakos gaf zelfs een belangrijke assist.

André Ramalho (PSV)
Hij had het de afgelopen weken zwaar bij PSV, maar Ramalho lijkt zijn oude vorm weer terug te hebben gevonden. Net als tegen FC Zürich kwam de Braziliaan prima voor de dag bij Heerenveen. Ramalho hield zich staande en wist een aantal kansrijke aanvallen onschadelijk te maken.

Dávid Hancko (Feyenoord)
Tegen FC Twente was de miljoenenaanwinst trefzeker, maar ook buiten dat feit om speelde Hancko een ijzersterke wedstrijd. De Slowaak was niet te passeren en droeg aanvallend zeker ook zijn steentje bij. Op dit moment lijkt Hancko de beste zomeraanwinst van Feyenoord te zijn.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
In De Kuip had Feyenoord verrassend weinig moeite met het sterke FC Twente. Dat kwam ook doordat Kökcü als aanvoerder zijn verantwoordelijkheid nam. De Turks international zette Feyenoord op voorsprong met een fraaie vrije trap, terwijl over hij de rest van de wedstrijd ook een ruime voldoende scoorde.

Steven Berghuis (Ajax)
In Volendam speelde Berghuis weer als vanouds als rechtsbuiten. Dat ging de Oranje-international goed af: hij was de enige Ajacied die zijn niveau echt wist te halen na het debacle tegen Napoli. Berghuis wist zichzelf ook nog te belonen met een assist.

Carel Eiting (FC Volendam)
Voor de geboren Amsterdammer was de wedstrijd tegen zijn oude club Ajax uiteraard speciaal. Dat kon iedereen ook aan het spel van Eiting aflezen. De middenvelder liet zich zien met zijn fijne techniek en maakte de wedstrijd ook nog even spannend, door in de slotfase te scoren.

Vito van Crooij (Sparta Rotterdam)
Hij is dit seizoen dé man bij Sparta en dat was tegen FC Emmen niet anders. Met een knappe kopgoal en een goede assist was Van Crooij weer belangrijk voor De Kasteelheren. De Venlonaar dacht zelfs nog een tweede doelpunt te maken, maar die werd afgekeurd vanwege een eerder buitenspelmoment.

Ricardo Pepi (FC Groningen)
Groningen liet zich dit weekend verrassen door RKC Waalwijk, maar dat is zeker niet de schuld van Pepi. De Amerikaan hielp zijn ploeg aan twee goals, waardoor hij nu zelfs één-op-één loopt in de Eredivisie. Het is knap dat directeur Mark-Jan Fledderus een speler van dit kaliber naar het hoge noorden heeft kunnen halen.

Mika Biereth (RKC Waalwijk)
In de tweede helft invallen, twee goede goals maken en je ploeg daarmee aan een minimale overwinning helpen: Biereth heeft zijn plekje in het Elftal van de Week meer dan verdiend. De huurling wacht nog altijd op zijn eerste basisplek voor RKC, maar als hij zo doorgaat kan dat niet lang meer duren.

Cody Gakpo (PSV)
In Friesland werd de huidige aanvoerder van PSV hard aangepakt door de verdedigers van sc Heerenveen. Gakpo bleef echter koel en liet zijn voeten spreken: met een geweldige treffer schoot de Eintovenaar zijn ploeg naar de overwinning. Daarmee bevestigt Gakpo zijn grootse vorm van de laatste weken.