Waarschuwing Ajax blijkt terecht: fan van Amsterdammers neergestoken in Napels

Waarschuwing Ajax blijkt terecht: fan van Amsterdammers neergestoken in Napels

11-10-2022 17:20
239

Een supporter van Ajax is maandagavond vlak voor zijn hotel in Napels neergestoken. Dat bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse club aan AT5. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis geweest en maakt het naar omstandigheden goed.

Het is de verwachting dat de fan woensdagavond zelfs aanwezig kan zijn bij de Champions League-wedstrijd tussen Napoli en Ajax. De ploeg van trainer Alfred Schreuder hoopt zich te revancheren na de gevoelige 1-6 nederlaag in het eerste duel. Dat was de grootste Europese thuisnederlaag ooit in Europees verband.

Ajax verkocht ruim 2.200 kaarten voor de clash in het Stadio Diego Armando Maradona. De Nederlandse kampioen waarschuwde op voorhand al voor Italiaanse hooligans. Zo is fans verzocht om geen clubkleuren te dragen en kinderen thuis te laten. 

In het verleden zijn uitfans in Napels al vaker het slachtoffer geworden van thuissupporters. Indien gewenst kan de Ajax-aanhang woensdag zo'n drie uur voor de aftrap gezamenlijk naar het stadion reizen. Er zijn bussen georganiseerd, die uit veiligheidsoverwegingen wel een flinke omweg zullen nemen.