Rüdiger betaalt prijs voor late gelijkmaker Real: hoofdwond en 20 hechtingen

Rüdiger betaalt prijs voor late gelijkmaker Real: hoofdwond en 20 hechtingen

12-10-2022 12:15 Laatste update: 12:37
10

Antonio Rüdiger heeft dinsdag twintig hechtingen overgehouden aan een hoofdwond na zijn late gelijkmaker voor Real Madrid tegen Shakhtar Donetsk. De Duitser botste tijdens het koppen op doelman Anatoliy Trubin en lag met veel bloed op de grond.

In de allerlaatste minuut kopte Rüdiger raak om zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten, maar hij hield daar wel een flinke wond aan over. Om dat te verzorgen, waren er maar liefst twintig hechtigen nodig. Rüdiger heeft in het vliegtuig op de weg terug naar Madrid al wel laten weten dat het goed met hem gaat. "Wat je niet doodt, maakt je sterker. Het gaat goed met me. Bedankt voor alle berichten", schreef de verdediger op Twitter.

Ook Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti was na afloop optimistisch. "Hij is bij bewustzijn, aan het praten en aan het lachen. Hij is blij omdat hij een belangrijke goal maakte. Hij wilde zelfs weer terug naar het veld na afloop."

De goal was belangrijk voor Real Madrid. De ploeg uit Spanje is door de kopbal van Rüdiger geplaatst voor de knock-outfase in de Champions League. Zondag staat El Clásico op het programma. Het is nog niet zeker of Rüdiger daar bij kan zijn.