Spelersrapport: één dissonant bij Feyenoord, Bijlow scoort geen punten

Spelersrapport: één dissonant bij Feyenoord, Bijlow scoort geen punten

13-10-2022 20:40 Laatste update: 22:57
128
Author profile picture

Teun Buis

Feyenoord heeft teleurstellend en onnodig gelijkgespeeld tegen FC Midtjylland in de Europa League. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Rotterdammers na het 2-2 gelijkspel in De Kuip.

Justin Bijlow – 5,5: De keepers liggen tot het WK onder een vergrootglas. Hoewel Bijlow geen grote fouten maakte, scoorde hij geen pluspunten. Hij greep wel goed in toen Isaksen al snel doorbrak, maar de 0-1 leek niet onhoudbaar. Kort voor rust kwam hij met de schrik vrij, toen de bal over ging. En ook een kwartier voor tijd oogde zijn uitkomen niet heel geruststellend.

Wedden

Meer odds

Marcus Pedersen – 6: Op inzet en wilskracht komt Pedersen een eind, maar zodra er iets meer nodig is weet hij het vaak niet. Sisto kon hij aardig de baas, maar aanvallend had de Noor meer kunnen betekenen gezien de ruimte die hij kreeg.

Gernot Trauner – 7: Trauner was heel dicht bij een doelpunt, maar had pech. De Oostenrijker speelde desondanks weer een meer dan solide wedstrijd en had toch zijn aandeel in een goal. Uit zijn bal op Gimenez viel de 1-1.

David Hancko – 7: Waar Slot op een aantal plekken nog zoekende is naar de juiste afstemming, hoeft hij over zijn defensieve duo geen enkele twijfel te hebben. Hancko bewijst keer op keer een prima aankoop te zijn en scoorde ook nog eens.

Marcos López – 4,5: López timede een aantal keer niet goed en positioneel was het ook niet je van het. Eén keer leverde dat een gevaarlijk moment op, na negen minuten. De linksback is een zwakke plek op dit niveau in verdedigend opzicht.

Lutsharel Geertruida – 5,5: Geertruida moet het slot op de deur zijn nu Aursnes is vertrokken, maar op die plek is hij onwennig. Zeker aan de bal handelt hij te langzaam en mist hij soms wat overzicht, waarmee hij zijn mede-middenvelders ook niet helpt.

Quinten Timber – 6: Hij mocht de 1-1 maken, maar de goal kwam vooral op naam van Giménez en Szymanski. Timber draaide een paar keer goed weg bij zijn tegenstander, maar speelde verder vrij anoniem. Hij hield het nog lang vol, nadat hij kort voor rust geblesseerd leek te raken.

Orkun Kökcü – 7: Kökcü speelt zo makkelijk mee bij Feyenoord. Het valt niet altijd op wat de aanvoerder doet, maar hij is een zeer belangrijk radartje in het combinatiespel. Hij moet wel zijn hoofd koel leren houden. De gele kaart was onnodig.

Alireza Jahanbakhsh – 5,5: Hij was niet de enige Feyenoorder die slordig de bal verspeelde, wel veroorzaakte Jahanbakhsh daarmee de 0-1. Een beslissende actie of pass zagen we niet van de rechtsbuiten, die simpelweg te weinig bracht.

Santiago Giménez – 6,5: De Mexicaan is enorm bedrijvig en was ook belangrijk bij de 1-1, maar hij smacht duidelijk naar een treffer. Als hij de rust weet te bewaren, en volgende keer beter schoeisel aantrekt, dan komt het wel goed met Giménez.

Sebastian Szymanski – 7: Feyenoord heeft een rasvoetballertje met Szymanski, die zich moest schikken in een rol als linksbuiten, maar ook op die plek een assist verzorgde. Het elftal lijkt zijn creativiteit ook goed op het middenveld te kunnen gebruiken.

Invallers
Patrik Walemark – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Javairo Dilrosun – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Danilo – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot – 6: Arne Slot heeft nog niet helemaal de juiste formule gevonden dit seizoen, maar roeit ook een beetje met de riemen die hij heeft. Zo vallen de puzzelstukjes op het middenveld nog niet in elkaar, waar Timber overigens wel erg lang bleef staan ondanks ogenschijnlijke enkelklachten.