Vink kritisch op 'onnodige' houding PSV-trainer Van Nistelrooij: Kom op man...

Vink kritisch op 'onnodige' houding PSV-trainer Van Nistelrooij: "Kom op man..."

14-10-2022 08:20
65

Ruud van Nistelrooij heeft FC Zürich te groot gemaakt, vindt analist Marciano Vink. PSV won ook in eigen huis met 5-0 van de Zwitsers, maar voor de wedstrijd deed Van Nistelrooij erg geheimzinnig over zijn plannen.

Zo wilde de coach niet uitleggen waarom hij Guus Til in de spits zette, terwijl PSV een week eerder al met 1-5 won van Zürich. "Ik vind het wel onnodig, als je vorige week al met 1-5 hebt gewonnen, om dan als trainer de tegenstander groter te maken dan dat hij eigenlijk is", zegt Vink in de studio bij ESPN. "Je hoeft het niet eens te benoemen, ga gewoon die wedstrijd spelen. Kom op man... Ze staan onderaan in de Zwitserse competitie."

Wedden

Meer odds

"Wat ik zou doen, als ik als trainer gevraagd zou worden naar Zürich? Dan zeg ik: we zien het wel, we gaan de wedstrijd in zoals wij denken dat goed is", is Vink duidelijk. "Je hoeft toch niet een tegenstander groter te maken? Ik vind dat heel Nederlands, net als het kleiner maken van een dikke overwinning door te zeggen dat de tegenstander er geen reet van kan."