FC Emmen en FC Volendam remiseren in levendige degradatiekraker

14-10-2022 21:56
39

FC Emmen en FC Volendam hebben vrijdag met 1-1 gelijkgespeeld. Met die uitslag zal Volendam op basis van de eerste helft niet tevreden zijn.

In een levendige openingsfase waren de eerste kansen voor Volendam, maar moest doelman Filip Stankovic redding brengen op een afstandsschot van Mark Diemers, die een grote mogelijkheid van Emmen onbenut liet. Daarna kreeg de thuisploeg wederom een grote mogelijkheid, maar had Volendam voor de rust op voorsprong moeten komen. Robert Mühren schoot van dichtbij tegen doelman Mickey van der Hart, die ook Carel Eiting te slim af was.

Het openingsdoelpunt viel na ruim een uur spelen en werd gemaakt door Walid Ould-Chikh, die Volendam op voorsprong zetten nadat hij zijn man in het strafschopgebied uitkapte. Lang van genieten kon Het Andere Oranje niet, want kort daarna zorgde Ahmed El Messaoudi weer voor de gelijkmaker.

In blessuretijd kregen Amin Assehnoun en Mohamed Bouchouari grote kansen om Emmen aan de zege te helpen, Volendam bleek onmachtig om de zege naar zich toe te trekken. Desondanks is Volendam wel van de laatste plaats af, terwijl Emmen op plaats zestien blijft steken. Vitesse is nu hekkensluiter van de Eredivisie.