Courtois baalt: 'Je team wint dankzij jouw reddingen en je wordt zevende...'

Courtois baalt: 'Je team wint dankzij jouw reddingen en je wordt zevende...'

18-10-2022 07:43
75

Thibaut Courtois won maandag de Yashin-trofee voor beste doelman ter wereld, maar een serieuze gooi naar de Ballon d'Or wist hij niet te doen. De dertigjarige Belg baalt duidelijk van zijn lage positie.

Courtois eindigde als zevende, terwijl de winst naar Real Madrid-ploeggenoot Karim Benzema ging. Volgens de Rode Duivel is het voor keepers vrijwel onmogelijk om de Gouden Bal in de wacht te slepen. "Ik zeg niet dat ik hem had moeten winnen, maar ik sta niet eens op het podium als doelman die La Liga en de Champions League heeft gewonnen", uit hij zijn verbazing bij El Larguero en El Partidazo de Cope.

"Ik ben erg blij voor Benzema", gaat Courtois verder. "Het lijkt erop dat je beter een doelpunt kunt maken dan er één voorkomen. Het blijft een voortdurende strijd. Ik ken de logica en weet hoe mensen stemmen, dus ik wist al dat ik geen kans maakte. Ik denk dat het onmogelijk is voor een doelman om deze prijs te winnen. Ik weet niet of je als keeper meer kunt doen dan ik vorig jaar heb gedaan. Je team wint dankzij jouw reddingen, en je eindigt als zevende... Gelukkig hebben ze een prijs voor beste doelman bedacht."