Zwart bekershirt voor FC Groningen: 'Refereert aan dat zwarte scenario'

Zwart bekershirt voor FC Groningen: 'Refereert aan dat zwarte scenario'

18-10-2022 14:14
55

FC Groningen treedt dit seizoen met een zwart shirt aan in de KNVB Beker. De Trots van het Noorden wil op die manier aandacht vragen voor de aardbevingsproblematiek in de provincie.

Het shirt met 'scheuren' en een seismologisch teken 'refereert aan het zwarte scenario waarmee veel slachtoffers en gedupeerden van de aardbevingen te maken hebben en/of mogelijk nog te maken krijgen', schrijft de Eredivisie-club. 

De aanvoerder van FC Groningen draagt sinds vorig seizoen al een speciale band met daarop hetzelfde seismologische teken. 'FC Groningen wil zijn landelijke bereik gebruiken om nogmaals extra aandacht te vragen voor het leed van mensen die slachtoffer zijn van bevingen in het verzorgingsgebied van de club', laat de club weten. Groningen speelt woensdag in de eerste ronde van het bekertoernooi tegen FC Dordrecht voor het eerst in het nieuwe tenue.

Onlangs deed zich bij Wirdum wederom een hevige beving voor in de provincie. Ook politiek gezien was het thema in het nieuws vanwege de parlementaire enquêtecommissie, waarin betrokkenen werden gehoord over de aardgaswinning in Groningen.