Courtois krijgt Nederlandse sneer: 'Wereldkampioen zeiken, word dan postbode'

Courtois krijgt Nederlandse sneer: 'Wereldkampioen zeiken, word dan postbode'

20-10-2022 11:14 Laatste update: 11:56
57

Thibaut Courtois is 'wereldkampioen zeiken'. Dat stelt Sander Westerveld, die moe wordt van het geklaag van de Belgische doelman van Real Madrid.

Courtois won maandagavond de Yashin-trofee voor beste doelman ter wereld, maar in de Ballon d'Or-verkiezing kwam hij niet verder dan de zevende plaats. "Het is onmogelijk voor een doelman om deze prijs te winnen", reageerde de dertigjarige Belg. "Ik weet niet of je als keeper meer kunt doen dan ik vorig jaar heb gedaan."

Westerveld denkt er het zijne van. "Ik moet even kijken hoe ik dit netjes kan zeggen...", begint de oud-doelman van onder meer Vitesse, Liverpool en Real Sociedad bij Viaplay. "Met alle respect voor Courtois: hij is echt wereldkampioen zeiken."

"Vorig seizoen klaagde hij als één van de weinige spelers over de FIFA en UEFA, omdat hij door de vele wedstrijden maar drie weken vakantie had. Iedereen mag dat zeggen, maar een keeper niet", aldus Westerveld. "Je speelt bij Real Madrid, je hóéft niet te voetballen natuurlijk. Pak je fietsje in Madrid en wordt postbode. Misschien heb je dan langer vakantie."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Viaplay Sport Nederland (@viaplaysport_nl)