Schmidt wint O Clássico met Benfica, Neres belangrijk met assist

21-10-2022 23:24 Laatste update: 22-10-2022 07:08
45

Benfica heeft vrijdagavond O Clássico gewonnen. De ploeg van trainer Rodger Schmidt was uit met 0-1 te sterk voor FC Porto. David Neres gaf de assist voor het enige doelpunt en was belangrijk.

In de wedstrijd werden er tien gele kaarten uitgedeeld en één rode. Die viel al vroeg aan de kant van de thuisploeg toen Stephen Eustaquio na 27 minuten een tweede domme overtreding begin. Het was een flitsende eerste helft, maar doelpunten vielen er niet.

Dat gebeurde wel in de tweede helft toen ook Neres inviel. In de 72ste minuut maakte Rafa Silva het verschil op aangeven van de ingevallen Braziliaan. De goal werd eerst nog afgekeurd voor buitenspel, maar dat draaide de VAR terecht terug. De overwinning werd makkelijk over de streep getrokken tegen de tien man van trainer Sérgio Conceição.

Met de overwinning blijft Benfica ongeslagen onder Schmidt. Na tien wedstrijden staat het op 28 punten. Dinsdag treft het Juventus in de Champions League.