Spektakelstuk in De Goffert: NEC vecht zich in slotfase terug tegen Go Ahead

23-10-2022 16:26 Laatste update: 16:52
66

NEC en Go Ahead Eagles hebben zondag met 3-3 gelijkgespeeld. De Nijmegenaren keken in de slotfase nog tegen een 1-3 achterstand aan, maar vochten zich in het laatste kwartier knap terug.

NEC begon fantastisch aan de wedstrijd. Al na drie minuten spelen was het raak. Oussama Tannane zorgde met een karakteristieke én briljante solo voor de 1-0. Lang kon de ploeg van trainer Rogier Meijer niet genieten van de voorsprong. Slechts zes minuten later kwam Go Ahead alweer op gelijke hoogte. De treffer kwam van Isac Lidberg. De Zweed stond volledig vrij en kon de bal gemakkelijk achter Jasper Cillessen knikken.

Nog voor rust kwam de ploeg van René Hake op voorsprong. Bobby Adekanye kreeg de bal na een flitsende aanval voor zijn voeten, draaide ogenschijnlijk simpel weg van zijn tegenstander en rondde koelbloedig af.

Vijf minuten na rust zag NEC de hoop op een goed resultaat zo goed als vervliegen. De thuisploeg begon nog energiek, maar werd geklopt in de tegenstoot. Oliver Edvardsen nam de treffer voor zijn rekening. Meijer voerde vervolgens een aantal wissels door. Zo kwamen Landry Dimata en Ibrahim Cissoko in de ploeg voor respectievelijk Pedro Marques en Mikkel Duelund.

Na 79 minuten werd het duel toch weer spannend, toen Magnus Mattson voor de aansluitingstreffer zorgde. Lang leek Go Ahead er met de drie punten vandoor te gaan. Tot het aanbreken van de 95e minuut. Invaller Philippe Sandler kon tegendraads inkoppen na een fijne voorzet van Tannane. Door het gelijke spel blijft NEC een voorsprong van één punt op de ploeg uit Deventer.