Schreuder steekt loftrompet: 'Hij is een geweldig ventje, werkt keihard'

Schreuder steekt loftrompet: 'Hij is een geweldig ventje, werkt keihard'

24-10-2022 08:47 Laatste update: 12:52
23

Brian Brobbey maakte zaterdag twee treffers in het gewonnen duel van Ajax met RKC Waalwijk. Trainer Alfred Schreuder is enthousiast over de ontwikkeling van de spits, laat hij weten aan De Telegraaf. 

Het waren niet alleen de goals van Brobbey die de ploeg hielpen, benadrukt Schreuder. "Buiten de goals heeft hij geweldige diepte-loopacties en verdedigend maakt hij ook stappen. De tweede helft was hij bijvoorbeeld heel erg bezig met het moment van druk zetten. Dat hij twee keer scoorde en voortdurend dreigend was, is voor hem lekker, maar voor het team natuurlijk ook."

Wedden

Meer odds

Het WK in Qatar gaat over een kleine maand van start en dus komt het moment komen dat bondscoach Louis van Gaal een keuze moet maken dichterbij. "Of hij daar klaar voor is, dat is aan de bondscoach. Maar Brian is een geweldig ventje en werkt keihard. We zien dat hij langzaam écht beter wordt", stelt de Ajax-trainer.

Ajax profiteerde van de misstappen van PSV, Feyenoord en AZ en gaat alleen aan kop. Het verschil met PSV bedraagt vier punten. Woensdag staat de kraker tegen Liverpool op het programma in de Champions League.