'Gezien de leeftijd van de Oranje-keepers, is WK-deelname in 2026 niet ondenkbaar'

'Gezien de leeftijd van de Oranje-keepers, is WK-deelname in 2026 niet ondenkbaar'

25-10-2022 09:07
49

Maarten Paes heeft het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. De 24-jarige keeper van FC Dallas maakte een goed seizoen door in de Verenigde Staten en noemt een uitverkiezing bij Oranje in de toekomst 'niet ondenkbaar'.

Voor Paes zit het seizoen in de Major Soccer League erop: Dallas werd afgelopen nacht in de play-offs uitgeschakeld door Austin FC. De Nederlander kende een sterk seizoen en incasseerde de minste doelpunten in de Western Conference. "Daar heb ik zelf natuurlijk ook mijn aandeel in gehad en daar ben ik trots op", zegt hij tegen ESPN

Wedden

Meer odds

Paes noemt de MLS een 'bijzondere competitie'. "De sfeer in de stadions is echt top. Ik zou niet zeggen dat het beter of slechter is dan de Eredivisie. Het is vooral anders", stelt hij. "Hier speel je door het hele land, in verschillende klimaten, soms op grote hoogte. Het kan zijn dat je de ene week in de vrieskou speelt, en de week daarna in Florida. Alsof je het hele jaar door Europa League speelt."

Het WK 2026 wordt georganiseerd door de Verenigde Staten, Mexico en Canada. "Ik zou daar zelf ook graag bij willen zijn, dat zou geweldig zijn. Als je kijkt naar de leeftijd van de huidige Oranje-keepers is dat niet ondenkbaar", doelt hij op Jasper Cillessen (33 jaar) en Remko Pasveer (38).