Janssen en Maduro zien lichtpuntje bij Ajax: 'Hij heeft zich enorm ontwikkeld'

Janssen en Maduro zien lichtpuntje bij Ajax: 'Hij heeft zich enorm ontwikkeld'

27-10-2022 10:57 Laatste update: 10:58
23

Theo Janssen en Hedwiges Maduro zijn onder de indruk van Brian Brobbey. De Ajax-spits was volgens het tweetal een lichtpuntje aan Amsterdamse zijde tegen Liverpool (0-3).

Brobbey begon tegen Liverpool in de punt van de aanval en bleek in de beginfase een plaag voor de Engelse defensie met zijn sterke fysiek. Janssen stelt dat de aanvaller op jonge leeftijd al enorm sterk was. "Wij hadden alleen twijfels over zijn aannames. Ballen sprongen tien meter van zijn voeten af. Of zijn basistechniek goed genoeg zou zijn, was onze enige vraag", begint hij bij RTL 7.

"Je ziet dat hij zich enorm ontwikkeld heeft. Hij heeft de voorwaarden om een hele goede spits te worden. Hij lijkt op Romelu Lukaku", vervolgt een lovende Janssen, die van mening is dat Brobbey 'absoluut heeft voldaan' tegen Liverpool. "De eerste helft was hij heel balvast, met hem kan je doorvoetballen. Naarmate Ajax minder ging spelen, viel hij ook minder op. Maar wat hij heeft gedaan: prima."

Janssen krijgt bijval van Maduro. "Die bal die hij in de eerste helft op Tadic geeft... Brobbey doet alles goed met zijn lichaam. Als Tadic hem afmaakt, heeft Brobbey gewoon een assist op zijn naam. Hij heeft het prima gedaan."