Enorm nieuws: Barcelona-icoon Piqué kondigt plots einde loopbaan aan

Enorm nieuws: Barcelona-icoon Piqué kondigt plots einde loopbaan aan

03-11-2022 18:49 Laatste update: 19:27
106

Gerard Piqué gaat onverwachts stoppen met voetballen. De 35-jarige verdediger heeft aangekondigd dat de wedstrijd tegen Almería van aanstaande zaterdag zijn laatste is. De fans van Barça krijgen dan de kans om afscheid van hem te nemen.

Dat maakt de speler zelf bekend op zijn social media-kanalen. "Er is veel gezegd in de laatste weken. Ik heb me stilgehouden, maar nu ga ik het eens over mezelf hebben", begint de video. "Van kleins af aan wilde ik niet alleen profvoetballer worden, maar ik wilde dat worden van FC Barcelona."

Wedden

Meer odds

"Voetbal heeft me alles gegeven. Als kind droomde ik van het bereiken van het eerste team van Barcelona en van het winnen van het WK. Mijn dromen zijn realiteit geworden en dus is het moment daar om mijn carrière te beëindigen. Vroeger of later zal ik hier terugkeren." 

Volgens het Spaanse radiostation Cadena SER, heeft Piqué de club laten weten dat uitgestelde betalingen niet meer gedaan hoeven te worden. Daarmee helpt hij de club enorm in financieel opzicht. Volgens Spaanse bronnen had de verdediger nog recht op zo'n 50 miljoen euro.

Piqué pakte bij Barcelona alle mogelijke prijzen. Hij won acht landitels, zeven Spaanse bekers, drie Champions League-titels, drie keer de UEFA Super Cup en drie keer het WK voor clubs. Verrassend genoeg werd Piqué eerder deze week nog opgenomen in de voorselectie van Spanje voor het WK in Qatar.